Αθήνα, 2 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», τις οποίες «ακολούθησαν» χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο 30 & 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, απολαμβάνοντας γεύσεις από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΕΣΤΙΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και το ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος τα προϊόντα τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, φέτα, γάλα, κατίκι Δομοκού, γραβιέρα Νάξου, αυγοτάραχο, γλυκά του κουταλιού, ούζο, αλλαντικά, ζυμαρικά, αυγά, μαστίχα από τη Χίο, κρόκος από την Κοζάνη, φασόλια από την Καστοριά, χυμοί, κομπόστες, ντομάτες, σταφίδες, μπαχαρικά, λαχανικά από το Τυμπάκι Κρήτης, μήλα Ζαγοράς Πηλίου και άλλα ελληνικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε ειδική τελετή, την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, η ΕΣΤΙΑ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.) τίμησαν την Διευθύντρια του Κέντρου Διατροφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Καθηγήτρια κα Αντωνία Τριχοπούλου για τη συνεπή μακρόχρονη προσφορά της στην προώθηση της ελληνικής διατροφής και ιδιαίτερα του ελληνικού ελαιολάδου, του εθνικού μας προϊόντος και βασικού συστατικού της μεσογειακής διατροφής. Την τιμητική πλακέτα της ΕΣΤΙΑ παρέδωσε ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΕΣΤΙΑ και Αντιπρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) «Στο πρόσωπό σας, δήλωσε ο κ. Καββαθάς απευθυνόμενος στην κα Τριχοπούλου, τιμούμε όλους όσους στηρίζουν, προβάλλουν και προωθούν την ελληνική γαστρονομία». Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ επεσήμανε επίσης την ανάγκη εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, τις οποίες κάλεσε να ανοίξουν τα φτερά τους και για τις αγορές του εξωτερικού. Ο κος Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ., αναφερόμενος στην επί σειρά ετών πορεία της κας Τριχοπούλου τόνισε ότι «δεν είναι τυχαία τα διεθνή βραβεία και οι διακρίσεις με τις οποίες έχει τιμηθεί, μεταξύ των οποίων και ο Χρυσός Σταυρός της Τιμής με τον οποίο την παρασημοφόρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας». Η κα Τριχοπούλου ευχαρίστησε τους δύο φορείς και επεσήμανε ότι η εκδήλωση αυτή είναι σημαντική γιατί έφερε κοντά παραγωγούς τοπικών Ελληνικών προϊόντων, επιστήμονες, γαστρονόμους και καταναλωτές. Η προώθηση των προϊόντων αυτών έχει σαφώς σημασία για την υγεία, καθώς πρόκειται για προϊόντα κατά κανόνα υγιεινά, αλλά και για τη διατήρηση της γαστρονομικής μας παράδοσης, τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, την προστασία του περιβάλλοντος, την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού και την εθνική οικονομία.

Περισσότερα...

http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757697ANTONIADHS_LOH.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/202640ANTONIADHS_TRIXOPOULOU.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/897138GENIKI_APOPSI.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/395943KALHMERA_BREAKFAST.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/201024KANELLOPOULOS_LOH.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/667776KAVVATHAS_TRIXOPOULOU.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/198127LOH_MAGEIREYEI.jpglink
http://estia-org.gr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/364618PARAGOGH_SALATAS.jpglink
Φωτογραφίες Εκδήλωσεις Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links Example Pages and Menu Links

17/05/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PANEL_300Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: "Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ τα προϊόντα τους.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

GEORGIOS_KAVVATHAS_PROEDROS_ESTIA_300 DIMITRIS_MPEHS_PROEDROS_KINHMA_POLITON_300

Αθήνα, 4 Μαΐου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, στις 30 & 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: "Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές". Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...